مانور اشرافی‌گری پیش چشم محرومان

به گزارش موزیک عشق باران به نقل از جهان نيوز؛ در حالیکه کشور در تنگنای اقتصادی به سر می برد و رکود اقتصادی حکمفرماست، مجوز برای عرضه گوشت های لاکچری اعتراض افکار عمومی را منجر شده است.
به گزارش موزیک عشق باران به نقل از رجانیوز؛ بعد از ماجرای هویج های 90 هزار تومانی در قفسه های یکی از فروشگاه های تهران حالا نوبت گوشت های گوساله ای شده که تصویر فروشگاه اینترنتی آن اینروزها در هر گوشه ای از فضای مجازی دست به دست می شود. قیمت هر کیلوی این گوشت ها بسته به قطعات مختلف از 600 هزار تومان تا 900 هزار تومان فرق می کند.

اما چرا باید قیمت این گوشت گوساله که اتفاقا در داخل کشور هم تولید می شود چند ده برابر گوشت گوساله معمولی باشد که خیلی ها هم این روزها دستشان به آن نمی رسد. مدیر این فروشگاه در پاسخ به این سوال می گوید:

« گوشت بعد ذبح شرایط نگه داری ICU ای دارد و باکتری وارد گوشت نمی شود. جنس گوشت متفاوت است. شرایط نگه داری گوساله متفاوت است و در چهار و نیم ماهگی تا پنج ماهگی هم ذبح می شوند. شما شرایط نگه داری بیمارستانی گوساله ها قبل ذبح و خوراک شیر آن را هم در نظر بگیرید، هزینه بسیار زیادی را در بر می گیرد و قیمت تمام شده گوشت با قیمت فروش آن فاصله چندانی ندارد. گوشت تولید شده در شرایط خاص و کاملا ارگانیک است و برای تولید و پرورش هر رأس گوساله در یک دوره پنج ماهه ۲۰ میلیون تومان هزینه می‌شود و قیمت تمام شده این محصول در هر کیلوگرم ۸۰۹ هزار تومان است که ۱۰ درصد سود نیز برای آن لحاظ شده است. »

البته گفته می شود این گوساله ها به جز شرایط خاص خوراک و مکانشان، از موسیقی خاص برای تغذیه و ماساژورهای مخصوصی بهره مند می شوند. البته این ماساژ نه برای ریلکس شدنشان بلکه برای فرم دهی به عضلاتشان است تا وقتی در سن پایین و شرایط شیرخوارگی ذبح می شوند، گوشتشان فرم خوبی داشته باشد و نظر مصرف کننده بی دردشان بیشتر جلب شود. البته این کار ذبح در سن پایین آنها جای بحث دارد.

سید احمد مقدسی – رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران تهران – در این باره گفت:
« تا چند سال گذشته شخصا این نوع گوشت را تولید می کردم اما باید گفت که قیمت ۷۰۰ و ۹۰۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت ویل کلاهبرداری است، چراکه حداکثر قیمت هر کیلوگرم گوشت که به این شیوه تولید می‌شود نهایتاً و در بهترین شرایط می‌تواند ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان فروخته شود. اینکه گفته می‌شود به صورت روزانه دام‌ها ماساژ می گیرند، کاملاً سوء استفاده از ناآگاهی مردم است، چرا که هیچ کس نمی‌تواند یک دام را ماساژ دهد و اساساً چنین ادعایی واقعیت ندارد. اما باید گفت که تقریباً همین دامدارانی که تولید شیر در واحدهای خود دارند در فضای دامداری خود موسیقی پخش می کنند تا میزان تولید شیر دام ها افزایش یابد و این مسئله چیز عجیبی نیست که بخواهد سبب افزایش قیمت گوشت گوساله باشد. البته به خاطر شرایط پرورش و نوع تغذیه این نوع دام ها، گوشت تولید شده تحت عنوان ویل هزینه بسیار بالاتری از گوشت قرمز دارد اما اینگونه نیست که آن را بخواهیم به قیمت‌های نجومی و دور از ذهن عرضه کنیم و به نظر می‌رسد جای دستگاه‌های نظارتی خالی است.»

اما در خصوص قیمتی که شرکت عرضه کننده این گوشت ها اعلام کرده، رئیس بازرسی اصناف می گوید با اینکه این شرکت مجوزی در این خصوص دریافت کرده، این قیمت ها اصلا منطقی نیست. حسین درودیان می گوید:
« برای ما هم این قیمت ها قابل قبول نبوده، به خاطر همین بازرسان به محل شرکتی که این گوشت ها عرضه می کند اعزام شدند. بازرسان حتی قیمت 500 هزار تومان برایش تعیین نکردند ولی گفتند قیمتش بالاتر از گوشت بقیه مغازه ها است. در انتها دیدیم که نامه سازمان حمایت را دارد و بازرسی را رها کردیم تا سازمان حمایت آن را بررسی کند. ولی این آقایی که مسئول این شرکت بود گفت ما مجوز داریم. مجوز هم، همان نامه ای است که از سازمان حمایت دریافت کرده است.»

طبق تبلیغات و شواهد این گوشت در حال حاضر در حال عرضه شدن است، اما مدیرکل نظارت بر مواد غذایی سازمان دامپزشکی می گوید برای عرضه این گوشت و کشتار این گوساله ها در ایران هیچگونه مجوزی از سازمان دامپزشکی گرفته نشده است. دکتر عباس عباسی می گوید:
« گوشت ویل یا گوشتی که با شیر تغذیه می شود در کشورهای پیشرفته وجود دارد. گوشتی که بخواهد بصورت قطعات عرضه شود باید مجوز از سازمان دامپزشکی و پرونده تولید داشته باشد و هر قطعاتی هم تعریف شده و کد رهیابی به آن اختصاص داده می شود و باید تحت نظارت دامپزشکی قطعه بندی شود. این مراحلی که گفتم، تاکنون رخ نداده و این شرکت مجوزی از سوی سازمان دامپزشکی کشور دریافت نکرده است.»

البته مجوزها تنها مشکل این گوشت ها نیست. حضور گوشت های چند صد هزار تومانی در ویترینی فروشگاه در کنار اقلام لوکسی که هر روز در شکل و شمایل جدیدی بروز می کنند باعث بازتر شدن شکاف طبقاتی در جامعه یم شود. دکتر ابحری رفتار شناس اجتماعی:
« باعث می شود جامعه به سمتی حرکت کند که خوی ساده زیستی، قناعت و تقوای اقتصادی را کنار بگذارد. گاوهایی که با آهنگ موسیقی علف می خورند و ماساژ می گیرند و تحت شرایط خاصی پرورش پیدا می کنند و گوشتشان بین 750 هزار تومان تا یک میلیون تومان در هر کیلو است، سرآغاز خوی اشرافی گری در جامعه ما است. ممکن است تنها 5 درصد که پول های بی زحمت و بادآورده دارند به دنبال خرید این گوشت ها باشد اما در جامعه ای ما سوال این است، اشرافی گری و مصرف زدگی جامعه ما را به کجا می کشاند؟»

زندگی تجمل گرا و اشرافی در جامعه در حالی در حال خودنمایی است که سبک زندگی ما از دو منبع قدرتمند و ریشه دار معارف ناب اسلامی و تمدن کهن ایرانی برخوردار بوده و است اما متاسفانه این روزها در سایه نبود نظارت های فرهنگی با ترویج اینطور اشرافی گری ها حتی در حد تبلیغات سبک زندگی خانواده های ما با تهدید جدی روبرو شده است.

منبع:رجانیوز

شما ممکن است این را هم بپسندید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *